HRVATSKA

Telefoni: 030/581029, 060/7500767     Viber & WhatsApp: 00381607500767

Makarska je smeštena u srednjoj Dalmaciji. Zauzima centralni položaj Splitsko-dalmatinske oblasti.Nalazi se u podnožju planinskog masiva Biokovo. 

Smeštena je u prirodno zaštićenoj luci, zatvorenom rtom Osejava, a sa severo-zapada poluostrvom Sveti Petar.

Grad se amfiteatralno širi prema padinama Biokova koji je štiti od oštre kontinentalne klime, te je u Makarskoj bujna mediternska vegetacija,blage zime, duga I topla leta sa osvežavajućim maestralom. 

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. 

Park Prirode Biokovo zanimljivo je izletište, pogodno za ozbiljnije pješačke ture ali i za upoznavanje s raznolikim biljnim i životinjskim svijetom za koji se brinu uprava Parka prirode, lovačka društva i planinari. 

Trajektnom vezom Makarska je povezana s ostrvom Brač,a tokom letnjih meseci katamaranskom linijom i brojnim izletničkim brodovima s ostalim ostrvima i gradovima.

LETOVANJE U MAKARSKOJ 2024.


Makarska je prepoznatljiva po dva kilometra dugoj peščano-šljunkovitoj plaži, oivičenoj borovom šumom, koja celoj plaži daje prirodnu hladovinu.

Za cene smeštaja u Makarskoj 2024. pozovite agenciju Mirno More


(cene su izražene u EUR po osobi za 9 polupansiona, osim za prvu i poslednju smenu kada je reč o 7 polupansiona)

Napomene vezane za ishranu

Ishrana je organizovana u restoranu “RIBAR” koji se nalazina 100 metara od mora, a od 50 do 200 metara od smeštajnih kapaciteta. Ishrana je na bazi polupansiona.

Doručak - švedski sto ( veliki izbor slatkog i slanog doručka, voće, razne vrste pahuljica…)

Večera – predjelo-supa ili čorba (samoposluživanje), glavno jelo na osnovu ankete izvršene prethodnog dana 2 vrste kuvanog jela I treća vrsta je pizza, desert-neki slatkiš ili voće.

Za vreme večere salata je na bazi samoposluživanja, 3-4 vrste salate.

Važno: iznošenje hrane iz restorana nije dozvoljeno.

Napomene vezane za prevoz

– Polazak iz Srbije (mesta polaska) veče pre datuma iz tabele u periodu 17:00-21:00h u zavisnosti od mesta polaska, povratak iz Makarske zadnji dan iz tabele oko 17:00-18:00h.

– Autobus zbog specifičnosti Makarske ne može da dođe do kuća, parkira se na najbližem mogućem bezbedom mestu. Agencija NIJE dužna da obezbedi prenos prtljaga od parking do kuća.

– Prevoz se obavlja kombijem, minibusom ili autobusom u zavisnosti od broja putnika.Sva vozila su klimatizovana, sa svim potrebnim dozvolama za međunarodni prevoz, sa dovoljnim brojem profesionalnih vozača.

– Deca do 9,99 godina imaju popust 10 EUR na cenu karte, svako dete MORA imati svoje sedište.

– Iz okolnih mesta se organizuje transfer do Kule. Transfer se obavlja automobilom, kombijem ili minibusom u zavisnosti od broja putnika. Cena transfera je uračunata u cenu povratne karte

– U autobusu je licencirani pratilac grupe, koji će brinuti o udobnosti putovanja, I putnicima davati sve bliže informacije.

NAČIN PLAĆANJA:

30% pri rezervaciji, a ostatak do polaska ili na rate do 15.09.2020. uz deponovane čekove najkasnije 10 dana pred polazak.

Mogućnost plaćanja preko administrativne zabrane.

Napomena: smene označene sa *** su paket aranžmani (prevoz + 7 polupansiona), za sopstveni prevoz se cena umanjuje za 25e, i nema popusta za ranu uplatu. Boravišna taksa je uračunata u cenu.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja.

POPUSTI I DOPLATE:

- Doplata za 1/1 70%;

- Deca do 2,99 godine gratis sa roditeljem u krevetu, NEMA poseban obrok;

- Dvoje dece do 2,99 god, sa roditeljem u krevetu, jedno gratis, drugo ima popust 60%

- Deca od 3 do 6,99 god. Imaju popust 60% ukoliko dele ležaj sa roditeljima;

- Deca od 3 do 6,99 god. Imaju popust 35% ukoliko imaju sopstveni ležaj;

- Deca od 7-11,99 god. Imaju popust 50% ukoliko dele ležaj sa roditeljem.

- Deca od 7 do 11,99 god. Imaju popust 30% ukoliko imaju sopstveni ležaj;

- 1 odrasla osoba i 2 dece od 3 do 11,99 god, jedno dete 70%, drugo dete 50%

- 1 odrasla osoba i dete do 11,99god. u 1/2 dete plaća PUNU cenu

- Odrasla osoba na trećem ležaju popust 5%;

KUĆA DRAŠKOVIĆ

Nalazi se na 50 metara od restorana i 130 metara od mora u mirnoj Maslinarskoj ulici br.13. Na drugom spratu ima 1⁄2 sa francuskim ležajem,1/2+1 soba sa francuskim ležajem +kauč na razvlačenje i 1/2+1 soba sa francuskim ležajem + singl ležaj. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, tv, frižider,balkon koji je okrenut prema moru, klimu.

Klima se DODATNO NAPLAĆUJE na licu mesta.

SOBE BEZ KLIME: Na drugom spratu ima 1⁄2 (manja soba. ima francuski ležaj , nema klimu) i 1⁄2+1 (francuski ležaj + singl ležaj,nema klimu). Svaka soba ima kupatilo, tv, frižider i ventilator. Nemaju sopstvenu terasu, ali koriste zajedničku prolaznu terasu na ulazu. Postoji mogućnost korišćenja zajedničke čajne kuhinje. Ima parking i WiFi. Kućni ljubimac: DA.

KUĆA ANTE BILOŠ

Nalazi se 50 metara od restorana Ribar, i oko 200 metara od mora. Kuća je odmah IZNAD magistrale na adresi Vukovarska 48. Poseduje 3/2 sobe u visokom prizemlju. 

U svakoj sobi je francuski ležaj. Soba ima kupatilo, TV, WiFi i terasu ispred sobe koja je okrenuta prema moru. Ima klimu koja se dodatno naplaćuje.

Može kućni ljubimac, manji.

KUĆA LJUBICA

Nalazi se na 50 metara od restorana “Ribar” u kome se gosti hrane, a od plaže je udaljena 150 metara na adresi Ante Starčevića 107. Poseduje – u visokom prizemlju 2/2sobe( francuski ležaj) i jednu 1/3sobu(francuski ležaj + singl ležaj).

Na 1.spratu su dve 1/2sobe(svaka sa francuskim ležajem). Svaka soba ima TV, kupatilo i balkon. U hodniku se nalazi zajednički frižider za dve sobe. Ima sopstveni parking i WiFi.

Svaka soba ima klimu koja se dodatno naplaćuje. Kućni Ljubimci: NE

KUĆA URSIĆ

Nalazi se na 150 meatar od restorana RIBAR i na 70 meatara od mora na adresi Maslinarska 35a.Na drugom spratu poseduje 1⁄2+2 sobu. U sobi se nalazi francuski ležaj, redovan pomoćni ležaj + fotelja na razvlačenje. Poseduje balkon, kupatilo, TV, frižider i čajnu kuhinju. Ima klimu koja se dodatno naplaćuje.

Na drugom spratu se nalazi i 1/2. Soba je manja kvadrature sa francuskim ležajem, velikom terasom. U sobi ima TV, frižider i kupatilo. Soba ima klimu koja se dodatno naplaćuje.

Na prvom spratu ima 1/2 sa francuskim ležajem. Terasa se nalazi ispred sobe. U sobi je TV, frižider,kupatilo. NEMA KLIMU. U prizemlju poseduje 1⁄2+1(pomoćni ležaj na sklapanje). Soba ima terasu ispred ulaza, dvorišna veoma mirna soba, ima svoj TV, kupatilo, frižider i čajnu kuhinju.Ima parking i WiFi.Kućni ljubimci: DA. Parking u kući je dvorišni

Kuća ZLATA

Nalazi se preko puta restorana, u Vinogradskoj ulici, oko 150 metara od plaže. Poseduje dve sobe sa francuskim ležajem, tv, klima, kupatilo, frižider. 

Svaka soba ima svoju terasu. Wi fi: DA. Kućni ljubimac: NE.

Klima se dodatno naplaćuje.

Kuća LENKA

Nalazi se na 100 metara od restorana “Ribar” u kome se gosti hrane, a od plaže je udaljena isto 100 metara, u mirnom delu Maslinarske ulice br. 25. Nalazi se u visokom prizemlju. Soba ima francuski ležaj(dva posebna dušeka) i jedan redovan krevet, tv, frižider.U hodniku se nalazi klima i kupatilo( stranka ima ključ od predsoblja, samo ga ona koristi,nije prolazno). Soba ima dve terase. 

Ima parking.

Klima se dodatno naplaćuje. 

U kući Lenka ima i jedna 1/2, u prizemlju sa balkonom, kupatilom i frižiderom. Ima parking. Ima televizor.

Kućni ljubimac: NE. Parking u kući Lenka je dvorišni.

KUĆA BUŠALIĆ

Nalazi se na 100 metara od restorana “Ribar”u kome se gosti hrane,a od plaže je udaljena 250 metara,na adresi Ante Starčevića 95. 

Poseduje na prvom spratu jedan duplex 1/2soba + 1/3 soba,gde te dve sobebe imaju zajedničko kupatilo i posebno jednu 1/2 sobu sa sopstvenim kupatilom.

Obe sobe imaju TV,frižider i balkon.Ima WiFi i parking za kola. Kućni ljubimac: NE.

 

Kuća MIKULIĆ 

Nalazi se na 50 metara od restorana i 150 metara od mora na adresi Maslinarska 6. 

Poseduje 2/2 na drugom spratu sa francuskim ležajem.Soba s leve strane ima bočni pogled more. 

Svaka soba ima svoj balkon, kupatilo, frižider i TV. Ima sopstveni parking.

Kuća PANTELIĆ

Nalazi se na 100 metara od restorana i od mora je udaljena isto 100 metara. Nalazi se u mirnoj ulici na adresi Maslinarska 30. 

U prizemlju poseduje 1/2+1, soba ima francuski ležaj + pomoćni ležaj, kupatilo, tv i frižider. Terasa je ispred ulaza u sobu. Klima : nema. 

U dvorišnom delu kuće se nalaze 1/2 i 1/2+1. Svaka soba ima svoje kupatilo, tv. 

Frižider je zajednički za dve sobe i nalazi se u hodniku. Sobe dele terasu na ulazu, svaka soba ima svoj sto i stolice. 

Na terasi se nalazi i plinski rešo koji može da se koristi.


OPŠTE INFORMACIJE:

- Boravišna taksa je uračunata u cenu

- Deca ostvaruju popust ukoliko u momentu početka letovanja NISU navršila određene godine

- Ulazak u sobe prvi dan posle 12:00h, napuštanje sobe zadnji dan do 9:00h

- Gosti koji putuju autobusom, po stizanju u Makarsku, stvari ostavljaju u zajedničkoj prostoriji u restoranu Ribar ili u kućama gde su smešteni, i zadnji dan, od napuštanja soba do polaska, ostavljaju stvari ili u autobusu ili u restoranu Ribar, te i taj dan mogu iskoristiti za kupanje

- Gosti koji dolaze sopstvenim prevozom javljaju se u restoranu Ribar, ćošak Vinogradske i ul. Ante Starčevića, predstavniku koji ih vodi u smeštajne kapacitete. Mole se gosti, koji su na sopstvenom prevozu, da tako planiraju svoje putovanje da u Makarsku stignu barem do 17:00h. Parking se obezbeđuje, ali to može biti i dvorišni, ulični ili javni parking (nije zatvorena garaža), i ne garantuje se da će biti u sklopu kuće gde je smeštaj.

- prva usluga je večera, zadnja usluga doručak

- u slučaju više sile ili nekih vanrednih okolnosti Agencija zadržava pravo promene kuće u kuću iste ili više kategorije, uz prethodno obaveštavanje putnika i njegov pismeni pristanak

- u Makarskoj se nalazi predstavnik agencije koji će biti zadužen za smeštaj gostiju, i organizovanje fakultativnih izleta, a čiji će broj telefona strankama biti dostavljen pre polaska, sa Voucherom.

- ukoliko postoji neki prigovor od strane gosta, on se ulaže kod predstavnika u Makarskoj, i u roku od 24 sata će biti rešen ukoliko je osnovan, i o tome obe strane potpisuju sporazum.

- korišćenje klima uređaja, gde je ima u kućama, je 5e po danu, ako putnik rezerviše sobu bez klime, na licu mesta NE MOŽE zahtevati istu, i spoljašnja temperatura ne može biti razlog prigovora.

- Raspored sedenja u autobusu se određuje na osnovu prijava, ako putnik želi dodatno sedište ili ima želju za sedištem napred doplata je 25e.

- Svi državljani Srbije treba da poseduju crveni VAŽEĆI biometrijski pasoš, stanovnici drugih država treba da se raspitaju o potrebnoj dokumentaciji za prelazak granice

(stanovnici EU mogu putovati sa ličnom kartom i preko Bosne i Hercegovine)

- Ukoliko maloletno lice putuje bez pratnje roditelja ili sa jednim roditeljem, treba da ima overenu saglasnost oba ili roditelja koji ne putuje

- Preporučuje se da se uzme međunarodno putno zdravstveno osiguranje za period boravka u Hrvatskoj.


Licenca Organizatora putovanja je OTP 74/2020 od 31.01.2020. kategorija A20. 

Informacije i rezervacije


Agencija Mirno More 

Telefoni: 030/581029 i 060/7500767

E-mail: moremirno@gmail.com

Viber i WhatsApp: 00381607500767

Instagram: @rademisirac


Copyright Mirno More 2008 - 2024. All rights reserved.