Makrigialos


Ukoliko su Vaši zahtevi: mirno i najpovoljnije letovanje - izbor za leto 2020 svakako bi mogao biti Makrigjalos (Makrygialos). 
Teško da ćete igde u Grčkoj, pored mora, naći jeftinij smeštaj.  

Bez gužve i galame, apartmani i studija su u blizini mora, blizina Soluna, blizina plaže Alikes Kitros čuvene po svom lekovitom blatu, blizina prelepe plaže Bora Bora koja je omiljena i medju Solunjanima - samo su neke od prednosti ovog grčkog mesta.

Ovo ribarsko naselje koje se nalazi u blizini Paralije, seoskog je tipa, širokih ulica i lepih kuća. 

Plaža je peščana, uža, a more toplo sa postepenom dubinom. Ležaljke i suncobrane dobijate kao i u drugim mestima uz piće u baru, ali postoji i prostor za one koji imaju sopstvene rekvizite. Duž plaže se nalazi šetalište a na suprotnoj strani se postoje restorani i taverne. Sam centar mesta je odvojen od plaže i nalazi se u gornjem delu grada. 

Tu se nalazi veliki trg, lokalna crkva, radnjice, pekara , apoteka, piljare … Jedan dan u nedelji u blizini trga se otvara i velika pijaca gde možete pronaći sve od namirnica a i druge potrepštine, pa čak i garderobu. Ukoliko volite šetnju trebali biste da odete do susedne uvale, do famozne plaže Bora Bora. 

Plaža je znatno šira od ove u samom Makrijalos-u, peščana i lepo uređena sa ležaljkama i suncobranima od trske. 

Takodje na nekih 10-ak km dalje nalazi se i plaža Alikes Kitros poznata po svom lekovitom blatu. Ljubitelji pecanja, mirnog, opuštenog i jefinog letovanja, bez gužve i buke svoje mesto za odmor mogu pronaći baš ovde, u hladu Makrygialos-a…
LETOVANJE 2020.
Smeštaj u Makrigijalosu