Leptokaria


Leptokarija je letovalište smešteno na najlepšem delu Olimpijske regije u podnožju planine Olimp. Plaža je peščano-šljunkovita, široka i dobro uređena. 

Šetalište kraj obale, nova trgovačka-pešačka zona i stoletni park upotpunjuju i čine atraktivnim ovaj ambijent sa puno hotela, restorana, prodavnica i marketa. Mesto je bogato disko klubovima, cafe barovima, restoranima i tavernama, cime cete upotpuniti odmor. 

Uveče, samo mesto Leptokaria je živo, sa bogatim noćnim aktivnostima, pojedinim danima možete se nadati i orkestru koji svira uživo za sve posetioce.

Odavde možete poći u obilazak Olimpa, antičkih mesta Dion, Vergina, Pella, manastira Platomona, Meteora... 

Cene ugostiteljskih usluga i prehrambenih proizvoda nisu visoke jer je ponuda prilagođena onima koji ovde žive i kad nije sezona (nešto više od 6.000 stanovnika) a ne isključivo turistima. (napominjemo da su cene ugostiteljskih usluga i robe u prodavnicama i marketima nešto niže nego u drugim mestima u olimpijskoj regiji).

Ujedno, u samoj Leptokariji nalazi se i market LIDL koji se po svojoj cenovnoj politici izdvaja u odnosu na konkurenciju. Leptokarija je mesto kvalitetne zabave za sve one koji se osećaju mladim.

Povoljna lokacija Leptokarije omogućava raznovrsnu ponudu izleta: Meteori, Litohoro, Paralia, Olimpik Bič, Katerini, Platamon, Nei Pori, antički Dion, ostrvo Skiatos, Solun, aqua park Waterland...
LETOVANJE 2021.
Smeštaj u Leptokariji