Vurvuru - Karidi


Vurvuru je mesto je rezervisano samo za one koji žele prelepo tirkizno more, nestvarno beli pesak, odmor i samo odmor. Ušuškan u borovu šumu, pre samog početka krivudavog puta poluostrva Sitonije i u neposrednoj blizini najegzotičnijih plaža Halkidikija - nalazi se Vurvuru. Vurvuru nije za one koji vole provod. U samom mestu nema noćnih klubova, ali su zato restorani odlični (taverne i restorani ovde su idealna prilika da se probaju riblji specijaliteti), a postoji i par barova koji su vrlo prijatni. 

Glavni vid razonode čine duge šetnje, vožnja čamcem među malim ostrvima i mirne sedeljke na plaži. Ukratko, Vurvuru je idealno mesto za porodice i ljubitelje potpunog mira i pravog odmora. Mesto za opuštanje u netaknutoj prirodi. 

Vurvuru je udaljen tačno 10 km od Nikitija. Ujedno,  nalazi se na skoro podjednakoj udaljenosti od dva najveća letovališta Sitonije - oko 30 km od Sartija i Neos Marmarasa. 

Karakteriše ga mali broj smeštaja za izdavanje i veliki broj privatnih luksuznih vila i vikendica. Obala Vurvurua je nešto uža, ali s obzirom na mali broj gostiju to ne predstavlja problem. Najpoznatija plaža Vurvurua - Karidi Beach, svojom atraktivnošću privlači goste iz drugih delova Sitonije. 

Naspram Vurvurua se nalazi mali Arhipelag sa 9 ostrvaca od kojih je najvece Diaporo, zbog čega je Vurvuru čest izbor za goste koji imaju čamce. Bogata je i ponuda rentiranja čamaca kojima se mogu otkriti prelepe plaže oko Vurvurua (Lagonisi, Talgo...).
Obala u mestu i oko njega je među najlepšim u celoj Grčkoj. Plaža u Vurvuruu je mahom uska, na pojedinim delovima ispresecana privatnim posedima, a voda izuzetno topla (od 27 do 30 stepeni C) i kristalno čista. 

Ima mnogo usidrenih čamaca pa je na pojedinim delovima kupanje nemoguće. Ipak, najlepše plaže se nalaze na obodu mesta (Manasu, Banana, Bahia, Zografu, Kutlumusiu, Fava i Karidi..) i zaštićene su od jakog vetra. 
Takođe, postoji i nekoliko malih zaliva koji su relativno mirni, čak i u letnjoj sezoni. Ipak, na glavnoj plaži može biti gužve, posebno u avgustu. 

More je veoma plitko, tako da je idealno za porodice sa malom decom. Može se ići metrima daleko od obale, a da ne postane duboko. 
Koralni reljef malo dalje od obale, na dubini od 20 metara privlači ronioce iz svih delova Sitonije. 
Jedan od bisera Vurvurua je predivna laguna Livari.

Letovanje na Sitoniji, VURVURU, 2019.
Kuća Vasiliadis - Vurvuru (kod plaže Karidi), Sitonija
Uključeno u cenu: Bazen, WIRELESS (WiFi), TV, klima i parking + sva studija i apartmani imaju DIREKTAN POGLED NA MORE

 
   
Kuća Vasiliadis se nalazi na samoj obali Vurvurua. Prelepo dvorište sa puno zelenila, roštiljem i malim igralištem, skoro pa privatna plaža, samo su neki od razloga zašto da Vam ove godine baš kuća Vasiliadis bude baza za obilazak Sitonije. Studiji i apartmani su smešteni u dve zgrade i nalaze se u prizemlju, na prvom i drugom spratu. Svi imaju TV, klima uredjaj čije je korišćenje uključeno u cenu, kao i signal za besplatno korišćenje bežičnog interneta. Bazen je veličine 10 x 5 metara.

Licenca organizatora putovanja: OTP br. 85/2010


..Informacije i rezervacije:...

Agencija MIRNO MORE - Telefoni: 
030/581029 i 063/8500868