Tasos


Ostrvo Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Često ga nazivaju “smaragd Egeja” zbog kristalno čiste vode ili “šuma koja pliva” zbog guste vegetacije.

Limenas je glavni grad Tasosa i ima oko 3.500 stanovnika. Sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa, smešten između dve luke, sa dve gradske plaže i mnoštvom drugih prelepih plaža u okolini. U okolini ima desetine prelepih plaža (Tarzanas, Glifada, Papalimani, Pahis, Macryammos, Golden beach) do kojih je organizovan prevoz (bus, taxi, brodić…).

Limenaria je drugi po veličini grad na ostrvu. Nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva i ima oko 2.000 stanovnika. Okružen je predivnim plažama, koje sunce obasjava duže nego ostala mesta na ostrvu.

Potos je simpatičan gradić na jugozapadnoj strani ostrva, na svega tri do četiri kilometara od Limenarije. Smešten pored jedne od najlepših plaža na ostrvu.

Ko želi da se provodi i izlazi ne bi trebalo da izabere Tasos kao opciju za letovanje. Ovo ostrvo je prvenstveno namenjeno svima onima koji mir i odmor traže u netaknutoj prirodi. Na Tasosu preporučujemo jednu od najlepših plaža severne Grčke - "mermernu plažu" koja se nalazi oko 5 kilometra južno od sela Makriamos (vozi se neasfaltiranim putem).

 

LETOVANJE NA TASOSU

Vila "Effis Garden", Limenas, ostrvo Tasos

  
  
Vila Effi`s Garden se nalazi u mirnom delu Limenasa na 700m od centra grada i 400m od plaže. Ovaj izuzetno lep objekat je okružen velikim dvorištem sa bazenom koji ima i deo za decu. Raspolaže sa tokrevetnim studijima, četvorokrevetnim apartmanima kao i četvorokrevetnim dupleks (2 spavaće sobe) apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dve grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kabinom, klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu), TV-om. 
Lokacija vile Effi`s Garden: 40.774114, 24.702575. 

Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo), WiFi – DA, Parking – DA, 
Klima - DA (ne plaća se).

Struktura kreveta:
1/3 ST = 2 singl kreveta + sofa na izvlačenje
1/4 APT = bračni krevet + sofa na izvlačenje
1/4 APT = 2 singl kreveta + sofa na izvlačenje
1/4 DUPLEX = 4 singl ležaja

 Vila "Chrissa", Limenaria, ostrvo Tasos

 
Vila Chrissa - Tasos, Limenarija Vila Chrissa - Tasos, Limenarija

Vila Chrissa se nalazi u centru Limenarije na samo 50m od duge peščane plaže. Odlično je pozicionirana, nalazi se u mirnoj ulici na svega par koraka od plaže i centra mesta. Raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima koji su opremljeni čajnom kuhinjom (rešo sa dve grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kabinom, klima uređajem (doplata za korišćenje 5eur po danu, plaća se na licu mesta), TV-om.
Lokacija vile Chrissa: 40.626460, 24.57373.

Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo), WiFi – NE, Parking – NE

Struktura kreveta:
1/2 ST = 2 singl kreveta 
1/3 ST = 3 singl kreveta
1/4 ST = 4 singl kreveta

Vila "Joanna", Potos, ostrvo Tasos

Tasos, vila Joanna - Potos letovanje Tasos, vila Joanna - Potos letovanje Tasos, vila Joanna - Potos letovanje

Vila Joanna
se nalazi u neposrednoj blizini centra Potosa. Od plaže je udaljena 300m. Raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim studijima kao i četvorokrevetnim apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dve grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kabinom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu, plaća se na licu mesta), TV-om. Jedan broj apartmana poseduje krevete na sprat – porodični (family) apartmani. 

Lokacija vile Joana: 40.610433, 24.609074. 

Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo), WiFi – DA, Parking – DA

Struktura kreveta:
1/2 ST = 2 singl kreveta 
1/2 ST = bračni krevet
1/3 ST = bračni krevet + singl krevet
1/4 APT = bračni krevet + sofa na razvlačenje za 2 osobe
1/4 FAMILY = bračni krevet + krevet na sprat

Vila "IATROU", Potos, ostrvo Tasos

  
 
tasos
 
 
Vila Iatrou se nalazi na izlasku iz Potosa na oko 400m od predivne plaže i 800m od centra mesta. Objekat krase maslinjaci među kojima je skriveno veliko dvorište sa bazenom i zajedničkim roštiljem. Vila koja se sastoji iz tri nezavisne zgrade raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim studijima kao i sa 1/3+1 i četvorokrevetnim apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dve grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kabinom, klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu), sefom, TV-om. 
Lokacija Vile Iatrou: 40.605403, 24.615361. 

Peškiri – DA, WiFi – DA, Parking – DA

Struktura kreveta: 
1/2 ST = bračni krevet
1/3 ST = bračni krevet + singl krevet
1/4 APT = 4 singl kreveta
1/4 APT = bračni krevet + singl krevet + singl krevet u dnevno-kuhinjskom delu
UKOLIKO ŽELITE DA PUTUJETE SOPSTVENIM PREVOZOM:  Cena aranžmana se umanjuje za 45 EUR po osobi, izuzev smena sa zvezdicom.
POPUSTI ZA DECU: Dete do 2 godine – gratis u zajedničkom ležaju i nema sedište u autobusudete od 2-7 godina na zajedničkom ležaju plaća iznos od 55 eur i ima svoje mesto u autobusudeca od 2-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na kompletan aranžman (popust se odnosi na sopstveni i autobuski prevoz). Doplata za 1/1 – 70 % od cene aranžmana. Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobeUkoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta.

ARANŽMAN OBUHVATA: 
Prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema) na relaciji Beograd–Tasos–Beograd, prevoz trajektom na relaciji Keramoti-Limenas-Keramoti (za putnike na autobuskom prevozu), smestaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu i tipu smeštaja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje za putnike na autobuskom prevozu, usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tokom boravka, troškove organizacije i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za putnike na sopstvenom prevozu, fakultativne izlete, individualne troškove. 

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan – Polazak autobusa iz Beograda u 15:00 sa parkinga preko puta „Buvlje bijace“, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Oko 20:00 pauza od 45min u motelu “Predejane”. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja. 
2-11.dan – Dolazak na Tasos u prepodnevnim satima i smeštaj u izabrane objekte (najranije od 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.
12.dan – Napuštanje apartmana oko 09:00. Slobodno vreme do polaska. Sakupljanje putnika u vreme dogovoreno unapred, iz Potosa Limenarije u 14:00, iz Limenasa u 15:00 (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Polazak za Beograd.
13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

AUTOBUSKI PREVOZ: 
Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 15:00, iz Novog Sada - parking hotela “Sajam” u 13:00 - doplata 20 EUR, iz Niša – sa parkinga kod Tempa u 18:15, iz Vršca – parking hotela “Srbija” u 13:00 - doplata 20 EUR, iz Pančeva – parking hotela “Tamiš” u 14:00 - doplata 15 EUR, iz Zrenjanina – parking autobuske stanice u 13:00 - doplata 20 EUR.

Povratak sa Tasosa je poslednjeg dana boravka sa dogovorenog mesta, iz Potosa i Limenarie u 14:00, iz Limenasa u 15:00 po lokalnom vremenu (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju).
U slučaju spajanja smena cena aranžmana se umanjuje za 45 eur po osobi, izuzev smena sa *

Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane pasoša i tačan kontakt telefon.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Hypo Alpe-Adria Bank a.d. za efektivu, na dan uplate.
- 30% od cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
na rate čekovima građana do kraja decembra 2016.
putem administrativne zabrane.

Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja (Licenca: OTP 235/2010 OD 11.02.2010.).


..Informacije i rezervacije:...

Agencija MIRNO MORE - Telefoni: 
030/581029 i 063/8500868Copyright Mirno More 2008 - 2017. All rights reserved.