Nei Pori


Po mišljenju zaposlenih u agenciji Mirno More - plaža Nei Porija je ubedljivo najlepša u čitavoj Olimpijskoj regiji.

NEI PORI (od Niša 490 km, od Beograda 730 km, od Novog Sada 810 km, od Vranja 380 km) južno od Platamona (udaljenost 2.5 km), u podnožju Olimpa - planine bogova, nalazi se ekskluzivno letovalište Nei Pori. Bogovi su mu podarili oko 5 km dugu peščanu plažu (širine i do 100 metara, fenomenalna za porodice sa malom decom), toplo i kristalno čisto more, a ljudi su stvorili široke ulice, uredjene trgove, veliki broj hotela, porodičnih vila, restorana, kafića, trgovinskih radnji, supermarketa, poslastičara, pekara... 

Blizina Platamona, Katerinija (35km), Larise (40km), Soluna (100 km), živopisnog kanjona Tempi (gde se nalazi manastir Svete Petke) pruža mogućnosti za aktivan odmor, koji će Vaš boravak učiniti nezaboravnim i sigurno ćete poželeti da se vratite u Nei Pori i sledeće godine.

Kristalno čista voda uz veoma jaku smeštajnu infrastrukturu, učiniće turistima, koji po prvi put dolaze, boravak nezaboravnim i neponovljivim.

Nei Pori je dobar izbor za putnike koji traže miran i opuštajući odmor. Turistima je na raspolaganju veliki broj izleta: Olimp, Meteori, Solun, Atina i ostrvo Skiatos. Napominjemo da se oko 1,5 km južno od Nei Porija nalazi nudistička plaža.

U neposrednoj blizini Nei Porija je staro ribarsko mesto Platamon - koji je ime je, verovatno, dobio po platanima koji okružuju peščane plaže u okolini. „Zaštitni znak“ je stara tvrđava, koja je nekad kontrolisala ulaz u Solunski zaliv.Platamon nudi živopisnu i opuštenu atmosferu i idealno je mesto da se u njemu, tokom dana ili večeri, provede nekoliko sati – više puta u toku letovanja. Ne treba propustiti ni obilazak starog sela Palios Panteleimonas sa prekrasnim panoramskim pogledom na Pieriu.


Letovanje 2021.
Smeštaj u Nei Poriju