GRČKA‎ > ‎

Zakintos


Ostrvo Zakintos je ostrvo snova, poseduje zvanično najlepšu plažu na svetu NAVAJO (Navagio tj. Shipwreck).
Najjužnije ostrvo u Jonskom moru. Zbog bujne vegetacije, mnogobrojnih maslinjaka i borovih šuma koje se spuštaju sve do mora, Venecijanci su mu u prošlosti dali ime "Cvet Orijenta".

Ostrvo je najveći prirodni rezervat. Svake godine kornjače "caretta-caretta" polažu svoja jaja na plažama Zakintosa.

Na severu, istoku i jugu ostrva, smešten je veliki broj plaža, dok na zapadnoj strani se nalazi veliki broj morskih pećina i uvala, od kojih je najpoznatija Plava pećina na severo- zapadu ostrva.

Najpoznatija plaža na ostrvu Zakintos je Navagio (Shipwreck) sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa.

Čuvena plaža Laganas, poznata je po čistoći, prelepom belom pesku i brojnim kafićima. Nalazi se na 600 metara od centra Laganasa i 8 km od glavnog grada Zakintosa.

Zante je glavni grad ovog Zakinotsa. Grad se često i naziva Venecijom juga.

Letovalište Laganas je jedno od najboljih turističkih mesta za letovanje na ostrvu Zakintos, koje pruža razne pogodnosti, ekskurzije i aktivne sportske zabave za sve one koji su mladi kako telom tako i duhom. Noćni život Laganasa je posebno popularan i odvija se u više od pedesetak klubova lociranih u glavnoj ulici.

Naravno Laganas nudi odlične sadržaje i danju. Prekrasna peščana plaža duga preko 5 km jedna od najlepših na ostrvu.LETOVANJE 2021.
Smeštaj na Zakintosu, Laganas