GRČKA‎ > ‎

Neos Marmaras


NEOS MARMARAS je najpoznatije letovalište na poluostrvu SITONIJA, drugom prstu od tri koja čine regiju Halkidiki u severnoj Grčkoj. 

Karakteriše ga kristalno čisto more i dve duge pešlane plaže, gradska plaža, i plaža Paradiso, u cijem zaledju se nalazi borova šuma.

NEOS MARMARAS je kao stvoren za porodice koje traže odmor i opuštanje, tako i za mlade parove željne istraživanja skrivenih i netaknutih plaža. Pored fantastičnih plaža koje su godinama nagradjivane evropskom plavom zastavicom, koju dodeljuje EU, za čisto more, plažu i okruženje, ovo mesto posedje i bogat noćni život, a od mnoštvo kafića, restorana i taverni, sigurno će te naći nesto po Vašem ukusu.

Istorija ovog gradića datira još iz antičkog vremena. Tada je postojalo samo malo naselje, danas etno selo Partenonas. Razvitak mesta kreće početkom 20 veka, kada na Halkidiki masovno dolaze izbeglice iz Turske. 

Nove pridošlice i lokalno stanovništvo su se sjedinili, i meso dobija ime Neos Marmaras, što u prevodu znači Novi Marmaras, u znak sećanja na mesto odakle siu proterani. Istim principom po celom Halkidikiju nastaju nova naselja sa prefiksima "neos" ili "Nea", kao što su Nea Fokea, Nea Moudania, Nea Kalikratia...

NEOS MARMARS – poseduje veliki broj kvalitetnih vila i hotela u centru i na samim plažama.Zahvaljujući prirodnim lepotama Sitonije Neos Marmaras sada predstavlja veoma popularno turističko mesto sa lukom za ribarske, turističke brodiće i luksuzne jahte. izgrađen je na tri brežuljka pokrivena maslinjacima i borovom šumom, koja ovom mestu omogućuje prirodan hlad i karakterističan miris.LETOVANJE 2021.
Smeštaj u Neos Marmarasu, Sitonija, Halkidiki